אז איך הכל התחיל?
בשנת תשי"ד (1954) פותח ר' חיים צפורי את בית האוכל היהודי בבני ברק. מיזם ראשון מסוגו- בשורה לציבור השוכן בבני ברק והסביבה.
בבית האוכל היהודי מבשלים ר'חיים ורעייתו אוכל מסורתי אותנטי מתובל בהתאם למקור ובעיקר מתובל בהרבה לב ונשמה.
בני הזוג מתמסרים לעסק הקטן שהקימו ומוצאים בו מקור פרנסה וכן שליחות, להאכיל בשמחה גם את אלו שאינם מומחים בבישול מסורתי איכותי.
הבית הקטן הולך וגדל, פורח ומשגשג עד שר' חיים ורעייתו שבעים מן העמל, נוטשים את בית האוכל היהודי, ונחים בשלום על משכבם..
ומאז בית האוכל היהודי עומד על תילו ומחכה לרוח חדשה שתפיח בו חיות מחדש.
והנה הגיע היום.
ר' אליעזר צפורי, בנו של ר' חיים, מרים את הכפפה ומחזיר עטרה ליושנה. בית האוכל היהודי קם מחדש ומשלב אוכל יהודי מסורתי בקונספט חדשני ויוקרתי. בשורה משמעותית לקהל הנוסטלגי והעדכני כאחד.